Terminalglasogon.se
Vi hjälper dig att hitta billiga terminalglasögon.
Show Menu

Terminalglasögon vs läsglasögon

När man blir lite äldre, ofta redan vid 40-årsåldern, börjar många se dåligt på nära håll. Det här gör att man får svårt att läsa tidningen och se datorskärmen tydligt och därför är det många som skaffar läsglasögon. Läsglasögon används emellertid bara när du behöver se bra på nära håll när du till exempel läser, men när du inte läser måste du ta av sig läsglasögonen för att kunna se bra på längre håll.

Terminalglasögon vs läsglasögon

Många kanske tror att läsglasögon är ett ganska bra alternativ till terminalglasögon, men det skulle vi på teminalglasogon.se inte vilja påstå. Läsglasögon funkar utmärkt när du läser en bok eller en tidning, men när du sitter vid en dator är du sällan enbart fokuserad på det som händer på skärmen. Du tittar upp när någon kommer fram till dig och om du arbetar vid en dator på jobbet har du förmodligen en massa annat som ligger på ditt skrivbord som du måste ha koll på. Du kanske arbetar i en miljö där du delar kontorsbord med andra, till exempel i ett kontorslandskap, och då är det omständigt och irriterande att se folk omkring sig suddig hela tiden.

Terminalglasögon – bäst vid skärmen

Det bästa alternativet för arbete framför datorskärmen är ett par rumsprogressiva terminalglasögon. Rumsprogressiva terminalglasögon har en slipning som gör att du ser bra på riktigt nära håll (precis som med läsglasögon) och en slipning som gör att du ser bra på 2- 4 meters avstånd. Om du använder såna terminalglasögon så ser du alltså bra både när du tittar på datorskärmen och när du tittar upp på folk och på annat som finns runt omkring dig.  Så blir det inte om du använder läsglasögon, då måste du ta av dina läsglasögon vare gång du tittar bort från datorskärmen och det är inte speciellt praktiskt.