Terminalglasogon.se
Vi hjälper dig att hitta billiga terminalglasögon.
Show Menu

Köpa terminalglasögon

Så skaffar du terminalglasögon privat

Om du tror behöver terminalglasögon bör du omgående göra en synundersökning så att du slipper anstränga dina ögon i onödan och få huvudvärk och spänningar som följd. Efter att du har gjort en synundersökning och fått ett glasögonrecept beställer du enkelt dina terminalglasögon på nätet. Där kan du hitta ett par riktigt snygga terminalglasögon till ett mycket lågt pris.

Så skaffar du terminalglasögon via din arbetsgivare

Om du använder dina terminalglasögon på jobbet behöver du inte betala för dem själv, men du ska inte springa iväg och ordna med det på egen hand och sedan lämna kvitton till din arbetsgivare. Arbetsgivaren brukar oftast vara den som bokar tid för en synundersökning, men visst finns det arbetsgivare som kan godkänna att du själv ordnar med dina synundersökningar och terminalglasögon och sedan lämnar kvitto.

Om optikern anser att du behöver en ytterligare en synundersökning hos en ögonläkare med hänsyn till ditt bildskärmsarbete måste arbetsgivaren även ordna med en sådan synundersökning. Om ögonläkaren kommer fram till att du behöver terminalglasögon tar arbetsgivaren hand om betalningen. Du behöver alltså inte betala ett enda öre själv, varken för dina terminalglasögon eller för dina synundersökningar.

Vem har rätt till gratis terminalglasögon?

Arbetstagare. Om du är fast anställd och arbetar minst 1 timme om dagen vid en datorskärm är din arbetsgivare skyldig att stå för terminalglasögonen och dina synundersökningar. Även vikarier och projektanställda har rätt att få sina terminalglasögon betalda av arbetsgivaren. Om du vill ha ett par dyrare terminalglasögon har arbetsgivaren rätt att säga nej även om du erbjuder att lägga pengar emellan. De flesta arbetsgivare brukar emellertid inte bråka om det här. Om du beställer dina terminalglasögon på nätet ökar du naturligtvis dina chanser att få ett par riktigt snygga terminalglasögon godkända av din arbetsgivare eftersom de är så billiga på nätet.

Egna företagare. Om du har ett eget företag har du rätt att dra av för både för terminalglasögonen och för dina synundersökningar om du enbart använder glasögonen i samband med ditt arbete. Det gäller även om du har ett handelsbolag eller ett aktiebolag.