Terminalglasogon.se
Vi hjälper dig att hitta billiga terminalglasögon.
Show Menu

Rumsprogressivt eller progressivt?

De vanligaste terminalglasögonen har rumsprogressiva glas, vilket innebär att du ser allt perfekt på nära håll och på 2 – 4 meters avstånd. Det finns även progressiva glasögon som har en slipning som också gör att du ser bra på nära och långt håll, så därför kanske du undrar varför man använda terminalglasögon istället för terminalglasögon. Det ska vi på terminalglasogon.se förklara för dig nu.

Terminalglasögon vs progressiva glasögon

Det är inte alla som behöver terminalglasögon när de inte läser eller arbetar vid datorskärmen. Dessa personer ser alltså bra på långt håll men inte på nära avstånd och behöver således bara använda glasögon när de läser och jobbar. För dessa personer är terminalglasögon ett betydligt bättre alternativ eftersom vanliga progressiva glasögon bara används av de som alltid behöver bära glasögon.

Även om du använder progressiva glasögon till vardags är det ändå bättre att använda terminalglasögon när du jobbar eftersom de är optimerade för arbete vid datorskärmen. Vanliga progressiva glas har en övre zon där man ser bra på långt håll och en nedre zon där man ser bra på nära avstånd och mitt emellan dessa zoner ser man bra på mellanavstånd. När du arbetar är den övre zonen helt överflödig och det är inte optimalt att sitta och arbeta med ett par glasögon som har tre olika zoner. Om du använder terminalglasögon ser du din datorskärm, ditt skrivbord och allt runt omkring dig perfekt och slipper dessutom skifta blicken mellan tre olika zoner.